Mobilvänliga sidor på Google

Mobilvänlig sida i Google

Alla de som har en webbplats eller en hemsida bör överväga att göra den mobilanpassad, dagens samhälle går framåt och idag har nästan alla en mobil eller surfplatta, detta ökar kraven på hemsidorna och konkurransen är högre än någonsin, ett flertal hushåll saknar helt en dator idag, detta är på grund av att man kan komma åt allt det man vill ha genom exempelvis mobilen. Men för att detta ska vara möjligt krävs det även att hemsidorna mobilanpassar sina hemsidor, om de gör detta så kan sökmotorer som Google att ranka dem högre i resultatet genom att visa att de webbplatserna är mobilvänliga och främst mobilanpassade. Det kan bli en del av algoritmen men idag är det bara ett ”plus i kanten”.

Mobilanpassade hemsidor kan därför i framtiden komma att synas högre bland sökresultaten när man söker via en mobil enhet, därav bör alla hemsidor som vill följa med i dagens utveckling anpassa sina hemsidor så fort som möjligt för att hänga med i utvecklingen. Syns man inte så finns det inte och datorer ersätts ständigt med mobiltelefoner och surfplattor, dessa har ett mindre format och ett annat system. Fundera redan idag på vad du anser är viktigt och bör vara synligt på din hemsida, kontakta sedan en webbyrå och be dem att ge dig en offert för hur mycket det skulle kosta för dig att mobilanpassa din hemsida.

Om du planerar att skapa en ny hemsida och inte redan har en bör du vända dig till en webbyrå som tar med mobilanpassade hemsidor i priset, detta är en fördel för att du ska kunna sälja dina produkter, faktum är faktiskt att syns man inte så finns man inte, och du kommer att förlora en massa potentiella kunder om dagens utveckling fortsätter i samma takt. Idag klarar man sig helt enkelt inte utan en mobilanpassad hemsida, så att alla kunder ska få precis samma resultat och njuta av upplevelsen på din sida.

Här kan du testa om just din hemsida är mobilanpassad (enlig Google).

David Författare